Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

ADANA ANADOLU LİSESİ’NDE ENGELLİ RAMPA KRİZİ

ADANA ANADOLU LİSESİ’NDE ENGELLİ RAMPA KRİZİ

Okullarda tekerlekli araç rampası engelli tuvaleti ve asansörü krizi

Adana’daki bazi okullarda yürüme engelli ögrenciler için tekerlekli araç rampasi ile engelli tuvaleti ve asansörlerinin yetersiz olmasi engelli ögrencileri çok zor durumda birakiyor.

 

Okullarda tekerlekli araç rampasi engelli tuvaleti ve asansörü krizi

 

Milli Egitim Bakanligi'na bagli Adana’daki bazi okullarda yürüme engelli ögrenciler için tekerlekli araç rampasi ile engelli tuvaleti ve asansörlerinin yetersiz olmasi sikintilara neden oluyor. Yürüme engelli ögrencilerin velileri sinav döneminde bazi okullara geldiklerinde tekerlekli araç rampasi engelli tuvaleti ve asansörlerinin yetersiz olmasi nedeniyle zor anlar yasadiklarini belirterek Adana Valiligi, il Milli Egitim Müdürlügü yetkililerini göreve davet etti.

 

OKULLARDA SORUN HAT SAFHADA MI?

 

Kamu kurumlarinin 5378 Sayili Engelliler Kanunu'na göre okullarda yürüme engelli ögrenciler için tekerlekli araç rampasi ile engelli tuvaleti ve asansörlerinin hizmetlerinin engellilere uygun hale getirmesi gerektigini hatirlatan veliler ise özel okullar basta olmak üzere Adana genelinde bütün okullarda engellilerin egitimi için düzenlenmelerin çok yetersiz olduguna dikkat çektiler.

 

ADANA ANADOLU LISESI’NDE BAZI ÖGRENCI VELILERI YASANAN DURUMA TEPKILI

 

Adana’nin Çukurova Ilçesine bagli Adana Anadolu Lisesi’nde için tekerlekli araç rampasi ile engelli tuvaleti ve asansörlerinin yetersiz oldugu okullardan sadece birisi. Okulda bulunan Engelli Asansörü hizmet veremez iken okul idaresi de imkanlar ölçüsünde engelli araç rampasi, engelli tuvaleti ve asansörlerinin yetersiz oldugu görüsünde. Sinav döneminde engelli ögrencileri olusturulan özel siniflara alarak hizmet verebildiklerini belirten okul idaresi ilgili yetkili birimler ile is birligi yaparak sorunu daha kalici olarak çözebileceklerini ifade ettiler.

 

ENGELLI ÖGENCILERIN BASARILARINI ETKILIYOR

 Koltuk degnekli ve tekerlekli sandalyeli ögrencilerin fiziki yetersizlik nedeniyle derslerinde basarili olamadigina isaret eden ögrenci velileri Adana Valiligi basta olmak üzere ilgili yetkilileri göreve davet etti. Gazetemiz araciligiyla ilgili yetkililere seslenen bazi ögrenci velileri , “ Adana Il merkezindeki kaç okulda ortopedik engelliler için tuvalet var? Ya da

 tekerlekli sandalye için rampa? Egitim ve ögretim hep saglikli ve saglam ögrenciler için tasarlanmis. Ancak bu okullara giden ortopedik engelli ögrenciler hep göz ardi edilmis ya da unutulmus. küçük tadilat çalismalariyla okullarimiz ortopedik engelli ögrencilerin rahatça yararlanabilecegi bir hale getirilebilir.' dedi



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı